SZKOLENIA - PIECE DO PIZZY OPALANE DREWNEM, WYPOSAŻENIE GASTRONOMII | GASTROPIEC

Idź do spisu treści

Menu główne

SZKOLENIA

 
 
 

Jestem odporny na wszystko z wyjątkiem pokusy...
                                                        Oscar Wilde

Organizujemy profesjonalne szkolenia dotyczące wyrobu i produkcji pizzy w oparciu o wieloletnie doświadczenie w tej dziedzinie, kursy składają się  z około 10 godzin poświęconych części teoretycznej, technologicznej  i praktycznej, podczas których nauczymy Państwa jak przygotować i wypiec oryginalną włoską pizzę z pieca opalanego drewnem. Program kursu zaawansowanego przewiduje naukę wyrobu i wypieku od podstaw pizzy klasycznej włoskiej na cienkim cieście oraz pizzy napolitańskiej na grubszym cieście. (celem szkolenia jest podniesienie poziomu i doskonalenie sztuki pieczenia pizzy oraz przygotowanie pizzerów do pracy w swoim fachu) Posiadamy oryginalny przepis na ciasto do pizzy.

PROGRAM

- omówienie składników na ciasto
- omówienie przepisu na ciasto
- omówienie procesu wyrobu ciasta
- omówienie temperatury ciasta i otoczenia
- praktyczne wyrabianie ciasta metodą maszynową i ręczną
- wyrabianie i formowanie porcji ciasta w kulki
- formowanie ciasta do pizzy, tylko ręcznie bez wałka
- omówienie wypieku w piecu:  opalanym drewnem, elektrycznym
- przygotowanie sosu do pizzy i omówienie składników i dodatków
- wypiek klasycznej pizzy włoskiej w piecu  opalanym drewnem lub elektrycznym
- egzamin


Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego